Ανταπόκριση: ARCH ENEMY – Blackdrawn – Θεσσαλονίκη (13/11/15)

arch-enemy-blackdrawn-live

Παρασκευή 13/11/15 και η μέρα ανήκει αποκλειστικά στους Arch Enemy. Αδιαμφισβήτητα, οι Arch Enemy είναι μεγάλη μπάντα με εξαιρετικά στούντιο άλμπουμ και επίσης εκρηκτικές live εμφανίσεις. Βρίσκομαι στο συναυλιακό χώρο του Principal Club Theater αναμένοντας να τους δω επί σκηνής, άλλωστε έχουν θέσει τον πήχη ψηλά όσον αφορά τα live τους και αυτό κάνει την αναμονή όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι Θεσσαλονικείς Blackdrawn θα άνοιγαν την συναυλία προειτοιμάζοντας το έδαφος και ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα. Με ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ μοντέρνου metal, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την μουσική τους, ανέβηκαν στην σκηνή και για περίπου 45 λεπτά ενθουσίασαν το κοινό με τον επαγγελματισμό και τις άρτια παιγμένες συνθέσεις τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε, οι Arch Enemy ανεβαίνουν στην σκηνή και ο όλεθρος αρχίζει. Από την μία έχεις να κάνεις με ένα από τα καλύτερα κιθαριστικά δίδυμα στο χώρο του metal, τον κύριο Michael Amott και την εξέχουσα προσωπικότητα, τον Jeff Loomis. H χημεία ανάμεσα τους, ήταν συγκλονιστική με τις εναλλάγες ρυθμών να σε συνεπαίρνουν.

Το rhythm senction των ErlandssonDAngelo απογειώνει τα κομμάτια και η Alissa αλωνίζει την σκηνή επικοινωνόντας με το κοινό και ερμηνεύοντας εξαιρετικά παλιό και νέο υλικό. Από το εναρκτήριο Khaos Overture μέχρι και το Nemesis που έκλεινε τη συναυλία γίναμε μάρτυρες ενός καταπληκτικού μουσικού θεάματος. Οι Arch Enemy είναι μια μπάντα που σέβεται τους οπαδούς της και προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό αποδεικνύοντας πως δίκαια γίνεται τόσος ντόρος για το όνομα τους.

Με το τέλος της συναυλίας παρατηρούσα γύρω μου και έβλεπα χαρούμενα πρόσωπα, δεν πιστεύω πως υπήρξε κάποιος που δεν απόλαυσε στο έπακρο την εμφάνιση τους. Όσοι ήταν εκεί παρακολούθησαν ένα live που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη τους, όσοι δεν τους έχετε δει, επιβάλλεται στην επόμενη επίσκεψη τους να δώσετε το παρόν.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *