Septicflesh w/Negura Bunget, Blackdrawn, SpellBounD | Σάββατο 07.03.2015, Live @8Ball Club, Θεσσαλονίκη

septicflesh32

Το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου διάλεξαν οι Septicflesh να επιστρέψουν για ένα live στη Θεσσαλονίκη. Αλλά δεν ήταν μόνοι τους! Οι Ρουμάνοι folk black metallers Negura Bunget μας τίμησαν με την παρουσία τους, στα πλαίσια της μίνι περιοδείας τους στην Ελλάδα. Επίσης, συμμετείχαν και δύο συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη, οι Blackdrawn και οι SpellBounD.

Οι SpellBounD ήταν στη σκηνή του Eightball live stage, σχεδόν στις 20:40 και το Melodic Death Metal τους εξαπλώθηκε σε όλη την ατμόσφαιρα. Όλοι άρχισαν να «πορώνονται» και τα 5 μέλη του συγκροτήματος έπαιζαν όσο καλύτερα μπορούσαν για να τους ευχαριστήσουν. Εκτός από τα 4 δικά τους τραγούδια, έπαιξαν επίσης το “Spellbound by the Devil” των Dimmu Borgir. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι μια δυνατή μπάντα και, χωρίς να κάνουν σοβαρά λάθη στο παίξιμό τους, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για το επερχόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους.

Οι Blackdrawn, το εξαμελές συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2012, ανέβηκαν στη σκηνή για να μας προσφέρουν το Modern Metal τους. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ξεσήκωσαν ακόμη περισσότερο το κοινό, το οποίο φώναζε σε κάθε τραγούδι. Ο επικοινωνιακός frontman, ο Δημήτρης που είναι και ο τραγουδιστής, κατά τη διάρκεια των 7 τραγουδιών τους, αλληλεπιδρούσε με τον κόσμο, τροφοδοτώντας τους με πάθος. Όπως και το ίδιο το συγκρότημα μου είπε, δεν αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στο live και έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι από τη σκηνική τους παρουσία. Είναι σχεδόν 3 χρόνια ενεργοί αλλά παρόλο αυτά συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες.

Το επόμενο συγκρότημα ήταν οι Negura Bunget. Οι Ρουμάνοι άρχισαν να προετοιμάζονται για το show, μεταφέροντας των εξοπλισμό τους επί σκηνής. Υπήρχαν πολλά πνευστά όργανα όπως ένα μεγάλο κέρας, φλογέρες και φλάουτα, όπως επίσης ένα είδος κρουστού που βρισκόταν στο κέντρο σχεδόν της σκηνής και το οποίο έπαιζαν ο ντράμερ ή ο μπασίστας. Τα τραγούδια τους προέρχονταν τόσο από το καινούριο τους άλμπουμ “Tău” όσο και από παλιότερες κυκλοφορίες τους. Ήταν η πρώτη μου φορά σε live των Negura και πραγματικά έμεινα άφωνος. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με όλα αυτά τα όργανα και με τον καταπληκτικό φωτισμό ήταν κάτι το υπέροχο και σε οδηγούσε σε άλλες εποχές (Vlad Dracula, Romanian Middle Age etc). Τα μέλη ήταν πολύ αφοσιωμένα σε αυτό που έκαναν και οι περισσότεροι από το κοινό έμειναν προσηλωμένοι σε αυτό που άκουγαν χωρίς να λένε τίποτα. Στο τέλος, χειροκροτήθηκαν από όλους με ενθουσιασμό.

Και τώρα ήρθε η ώρα για τους Septic Flesh! Όλοι φώναζαν το όνομα του συγκροτήματος και φυσικά το όνομα του νέου ντράμερ, του Krimh, ειδικά όταν ανέβηκε στη σκηνή για να προετοιμάσει το drum-kit. Ο ίδιος ανταπέδωσε με ευχαρίστηση και έδειξε πολύ οικείος με το ελληνικό κοινό. Το live ξεκίνησε και το συγκρότημα είχε την εμφάνιση από το τελευταίο τους άλμπουμ, “Titan”.

Τα ογκώδη φωνητικά του Seth τράνταξαν τα θεμέλια του κτιρίου. Το υπέροχο παίξιμο του Krimh ήταν σαν ένας οδοστρωτήρας που περνάει από πάνω σου. Το κοινό συνέχεια τραγουδούσε και φώναζε για τους Septicflesh. Ο Seth, ένας από τους καλύτερους frontmen, με τον γνωστό του τρόπο, αλληλεπιδρούσε με το κοινό, παρασύροντάς τους να λένε και να κάνουν πράγματα, ως συνήθως. Είχαν ετοιμάσει και μια έκπληξη, που δεν ήταν άλλη από το να παίξουν δύο τραγούδια από το “Titan”, τα οπoία δεν είχαν παίξει προηγουμένως. Όπως μπορώ να θυμηθώ (συγνώμη παιδιά αν κάνω λάθος), το πρώτο ήταν το ομώνυμο “Titan” και το άλλο ήταν το επερχόμενο βίντεο κλιπ τους, το “Prometheus”.

Τραγούδια όπως τα “Communion”, “The Vampire from Nazarene”, “Lovecraft’s Death” και φυσικά, ένα από τα καλύτερά τους, το “Persepolis” είχαν την τιμητική τους σε αυτό το set list. Κατά τη διάρκεια του “Persepolis”, για ακόμη μια φορά το κοινό χωρίστηκε σε δύο ομάδες (αριστερά και δεξιά) και έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Για το encore μας επιφύλαξαν το “Annubis” και το “Prometheus”. Δυστυχώς, αυτά τα δύο τραγούδια αποτέλεσαν το τέλος όλης της συναυλίας. Δέκα λεπτά αργότερα, τόσο ο Seth όσο και ο Krimh ήρθαν και μιλούσαν με τον κόσμο που είχε μείνει, βγαίνοντας φωτογραφίες και μοιράζοντας αυτόγραφα!

Ακόμη ένα live έφτασε στο τέλος του. Ένα από τα καλύτερα show που έγραψε τη δική του ιστορία. Cheers σε όλα τα συγκροτήματα και στις ομάδες τους! Καλή συνέχεια σε όλους!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *