Interview on MusicFestival.gr

Μίλησε μας για τους Blackdrawn. Πότε δημιουργηθήκατε και πως χαρακτηρίζεις τον ήχο σας

Oι blackdrawn είναι μια εξαμελής μπάντα η οποία δημιουργήθηκε από τον J.Demian και τον Γιώργο Κάντζιο το 2012.Τον ήχο μας θα τον χαρακτήριζα modern metal. Αυτός ο όρος περικλείει το σύνολο του ήχου μας . Θα ακούσεις ψήγματα αμερικάνικου early 2000 ήχου και πολύ skandinavian melodic death metal.

Ποια είναι τα 10 αγαπημένα σου συγκροτήματα;

Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένα θα σου πω αυτά που μου έρχονται εύκολα στο μυαλό faith no more, soundgarden ,machine head, anthrax ,alice in chains ,pantera, at the gates ,entombed ,black Sabbath ,motorhead.

Ποιοί είναι οι παιδικοί σου ήρωες;

Ήρωες στη ζωή μου θεωρούσα πάντα τους ανθρώπους με πραγματικά σοβαρά προβλήματα και όχι αυτούς που ήθελε να μας πασάρει ο κάθε πικραμένος καθημερινά έβλεπα και βλέπω ανθρώπους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής που μόνο συγκίνηση μπορώ να αισθανθώ από την προσπάθεια τους.

Τι ακούς αυτό το διάστημα;

Συζητησεις για το grexit ,χαχαχαχαχα τελευταία ακούω το άλμπουμ των Periphery:juggernaut :alpha, juggernaut:omega

Σε τι φάση βρίσκεται το συγκρότημα; Μίλησε μας για το πρώτο σας album, έχουν κανονιστεί κάποια live;

Γράφουμε ήδη καινούρια κομμάτια έχουμε κυκλοφορήσει ένα βίντεο με πλάνα από ζωντανές εμφανίσεις και στούντιο ηχογραφήσεων έτσι ώστε ο κόσμος να πάρει μια γενική άποψη του ήχου μας και ετοιμάζουμε και το πρώτο επίσημο μας βίντεο.Το άλμπουμ έχει 12 κομμάτια είναι ομότιτλο, ηχογραφήσεις και μίξη έγιναν Θεσσαλονίκη τη δουλειά στην όλη συσκευασία του cd έκανε ο Gustavo Sazes (arch enemy ,morbid angel,kamelot).Για την ώρα δεν έχουμε κάποια προγραμματισμένη εμφάνιση από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε με παρουσίαση δίσκου και θα συνεχίσουμε με όσες περισσότερες εμφανίσεις γίνεται

Πως βλέπεις την σκηνή στην Ελλάδα;

Πλέον η ελληνική μουσική σκηνή έχει γίνει διεθνής και δεν εννοώ ,μιλάω μόνο για το metal. Βλέπουμε πλέον δουλειές αξιόλογες αξιέπαινες σε όλο το ελληνικό μουσικό φάσμα οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες σε Ευρώπη και Αμερική.

Αμερική ή Αγγλία;

Όπως θα είδες και προηγουμένως στις επιλογές μου ως προς τις αγαπημένες μου μπάντες είμαι κάπου στη μέση . Δεν μπορώ να δώσω σαφές προβάδισμα σε κάποια υπάρχουν καταπληκτικές μπάντες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη μουσική και στις δυο πλευρές.

Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει μέλλον στην τέχνη ή κινδυνεύει με αφανισμό λόγο οικονομικής κατάρρευσης; Tι γνώμη έχεις για το free downloading στην μουσική και γενικότερα στην τέχνη;

Την πολιτιστική και καλλιτεχνική σου κληρονομιά και φύση καμιά κρίση οικονομική ,ανθρωπιστική κανένας πόλεμος και καμιά καταστροφή δεν μπορεί να σου την κλέψει

Μεγάλα έργα έχουν δημιουργηθεί σε εποχές ένδειας στην Ελλάδα δεν πιστεύω λοιπόν ότι κινδυνεύει η τέχνη. Όσο για τον αν θέλει ο καλλιτέχνης να δώσει να προσφέρει τη δουλειά και την ψυχή του δωρεάν στον κόσμο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. .Εγώ πάντως θα σου πω όσο πιο πολύς κόσμος ακούσει την μουσική μου τόσο το καλύτερο.

Σκέφτεσαι τη μετανάστευση στο εξωτερικό;

Δεν είναι στο μυαλό μου κάτι τέτοιο.

Ποιά είναι η ψυχοθεραπεία σου;

Η ηρεμία που κατάφερα να επιτύχω στη ζωή μου και η ισορροπία που έχω βρει για τον εαυτό μου είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών μοναχικών σκέψεων και αυτοκριτικής .Στη ζωή μου πάντα λέω επίσης ότι χρειαζόμαστε αγάπη ειλικρίνεια και αλληλεγγύη. Αν δεν μπορείτε να αγαπήσετε κάτι τουλάχιστον μην το μισείτε.

Αγαπημένες Ελληνικές μπάντες.

Planet of zeus ,Overpower, Ink , Personality Crisis, Nighstalker, Mεμφις, Earthbound, Stela, Universal Trilogy.

Δόξα ή χρήμα;

Tι να την κάνεις τη δόξα αν δεν έχεις χρήμα…. Aχαχαχαχαχαχα αν λάβεις υπ όψιν ότι το χρήμα είναι εργαλείο και τίποτα άλλο και η δόξα είναι εφήμερη θα διάλεγα την ποιοτική καλλιτεχνική διάρκεια.

Τι θυμάσαι από την εποχή με των Less Than Human

Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια καλή η κακή στιγμή από την εποχή με τα παιδιά απλά πιστεύω ότι η ηχογράφηση του άλμπουμ στην Αγγλία με τον john cuniberti πίσω από την κονσόλα και η επίσκεψη μας στα abbey road studios είναι μεγάλο σχολείο και αξέχαστη εμπειρια. – See more at: http://www.musicfestival.gr/News/NDetails/ID/966/—Blackdrawn#sthash.ZYI2xCLE.dpuf

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *