Interview on hardmusic.gr – Τι μας είπαν οι 4 πρωταγωνιστές του METALORGY FESTIVAL 2016

Τι μας είπαν οι 4 πρωταγωνιστές του METALORGY FESTIVAL 2016

blackdrawn-live-16_01_2016

Η πρώτη εμφάνιση των BLACKDRAWN επί Αθηναϊκού εδάφους για την παρουσίαση του πρόσφατου άλμπουμ τους θα συνδυαστεί με την συμμετοχή τριών ανερχόμενων συγκροτημάτων από το χώρο της death metal σκηνής. Η After The Wave Festival Productions έβαλε σκοπό στις 16 Γενάρη να προκαλέσει ρωγμές στα θεμέλια του Second Skin Live Stage στο Γκάζι και το Hard Music δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο από ένα τέτοιο φεστιβάλ. Διαβάστε τι μας είπαν οιBLACKDRAWN, DAYLIGHT MISERY, HEARKEN TO THEIR AGONY και CHAOS UNDIVIDED λίγες μέρες πριν το Live τους.

HM: Ποια η σχέση σας με τους Blackdrawn? Έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν ξανά?

DAYLIGHT MISERY: Είναι η πρώτη φορά που θα μοιραστούμε την σκηνή. Οι Blackdrawn είναι πολύ καλοί φίλοι και εξαιρετικοί μουσικοί, κάτι που έχουν αποδείξει και με τις άλλες μπάντες στις οποίες συμμετέχουν. Είναι χαρά μας να παίζουμε μαζί και να ακούσουμε ζωντανά τα νέα τραγούδια τους από το εξαιρετικό ντεμπούτο που μόλις κυκλοφόρησαν.

HM: Από τι θα αποτελείται το set list που θα παίξετε αυτή τη φορά? Ίσως κάποια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους?

CHAOS UNDIVIDED: Αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε στο συγκεκριμένο live, είναι να γνωριστούμε καλύτερα με άτομα που μας ακούνε για πρώτη φορά. Μετά και από την πρώτη μας περιοδεία στο εξωτερικό και επί ευκαιρίας της κυκλοφορίας του EP μας, το set list θα αποτελείται κυρίως από τραγούδια που θα βρίσκονται σε αυτό καθώς και κάποια καινούρια κομμάτια.

BLACKDRAWN: Λοιπόν το set list θα περιλαμβάνει φυσικά όλα τα τραγούδια του πρώτου μας δίσκου, καθώς και κάτι ακυκλοφόρητο από τον δεύτερο δίσκο μας! Τώρα σχετικά με εκπλήξεις, αυτό που σχεδιάζουμε αυτές τις μέρες είναι κάποιο guest στα φωνητικά, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε!

HEARKEN TO THEIR AGONY: To set list μας θα αποτελείται κυρίως από κομμάτια του ακυκλοφόρητου EP μας, καθώς και διασκευές πάνω στο είδος μας, Metalcore/Deathcore. Μερικά από αυτά είναι το πρώτο μας single “E.R.A” το οποίο κυκλοφορήσαμε τον Οκτώβρη και το “Broken Honor” το οποίο είναι το δεύτερο κομμάτι που έχουμε συνθέσει και σύντομα θα είναι διαθέσιμο μαζί με το video clip του. Θα υπάρχει ένα κομμάτι έκπληξη ειδικά για αυτό το live που πιστεύουμε θα ικανοποιήσει το κοινό και θα δημιουργήσει το κλίμα που θέλουμε.

DAYLIGHT MISERY: Πολλά τραγούδια από τον δεύτερο δίσκο “The Great Absence”, κάποια παλαιότερα και ίσως κάποιο νέο κομμάτι το οποίο θα βρίσκεται στον δίσκο που ετοιμάζουμε αυτή την εποχή. Έκπληξη δεν θα έλεγα πως θα υπάρχει.

HM: Πόσο τακτικά βρίσκεστε σαν συγκρότημα εντός studio για πρόβες και πόσο στα πλαίσια των διαπροσωπικών σας σχέσεων?

BLACKDRAWN: Έχουμε την τύχη εγώ και ο κιθαρίστας μας J.Demian να έχουμε δικό μας στούντιο (Allright studios) στα Λαδάδικα, όπου εκεί κάνουμε τις πρόβες και τις ηχογραφήσεις μας. Έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μας, οπότε βρισκόμαστε εκεί όλοι μας αρκετά συχνά. Εξάλλου, με όλα τα παιδιά της μπάντας είμαστε πρώτα φίλοι μεταξύ μας και μετά συμπαίκτες και πολύ συχνά βγαίνουμε και μαζί, ιδιαίτερα μετά τις πρόβες!

DAYLIGHT MISERY: Ο λόγος που η μπάντα απαρτίζεται από τα συγκεκριμένα άτομα είναι γιατί είμαστε φίλοι και έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας οπότε στην καθημερινότητά μας τα λέμε συχνά. Όσον αφορά τις πρόβες, κυρίως πριν από κάποια συναυλία αυτές είναι πιο συχνές ή όταν θέλουμε να δουλέψουμε κάποιο νέο τραγούδι.

CHAOS UNDIVIDED: Οι πρόβες για εμάς είναι κάτι παραπάνω από απλή εξάσκηση. Είναι ο χώρος και ο χρόνος που δημιουργείτε «τάξη» στο χάος των ιδεών και των συναισθημάτων μας. Σε μία πρόβα κομμάτια τελειοποιούνται ή ακόμα αλλάζουν μορφή και χαρακτήρα. Κυρίως προσπαθούμε να βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με το σύνηθες σε περίοδο πριν από κάποια live να είναι ακόμα και τρεις. Φυσικά η συχνότητα έχει να κάνει και με το πόσο δεμένοι νιώθουμε καθώς το να προβάρεις με φίλους ειναι και μια καλή ευκαιρία για να βρεθείς μαζί τους και να διασκεδάσεις λίγο τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

HM: Υπάρχει κάτι που δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο live ώστε να μην πάει στραβά?

BLACKDRAWN: Το βασικότερο θέμα που μας απασχολεί σε κάθε live είναι ο ήχος και πως θα δώσουμε το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα στον κόσμο που επέλεξε να μας δει. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε αξιόπιστα μηχανήματα, που θα εξασφαλίσουν άριστο ηχητικό αποτέλεσμα. Βέβαια πολύ σημαντικό για εμάς είναι και το θέμα της επικοινωνίας της μπάντας με το κοινό και εν γένει η σκηνική παρουσία. Προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να είμαστε κοντά στο κοινό, ώστε να ευχαριστιούνται κάθε live μας.

DAYLIGHT MISERY: Τίποτα συγκεκριμένο. Προσέχουμε απλά ο καθένας να κάνει σωστά αυτό που πρέπει να κάνει και να είμαστε όσο πιο σωστοί γίνεται την ώρα της συναυλίας. Δεν υπάρχει άγχος όμως και πολλές φορές όταν κάτι πάει στραβά, το αντιμετωπίζουμε με χαβαλέ.

CHAOS UNDIVIDED: Συγκέντρωση και πίστη σε αυτό που κάνουμε! Έτσι ξεκινάμε πριν από κάθε live, προσέχουμε απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Το να πάει στραβά κάτι σε ένα live είναι πάντα πιθανόν, το να χαλάσει κάτι όμως επειδή δεν ήμασταν εμείς έτοιμοι για μας θα ήταν το χειρότερο.

HM: Ποια εντύπωση θα θέλατε να δώσετε στον κόσμο που δεν σας ξέρει γιατί ακούει άλλο είδος?

DAYLIGHT MISERY: Αν αυτό που ακούσει του αρέσει, τότε είμαστε ικανοποιημένοι. Αν όχι, είναι δεκτό. Έτσι είναι η μουσική και αν κάποιος ταυτιστεί με αυτό που κάνουν οι Daylight Misery τότε θεωρούμε πως έχουμε πετύχει τον σκοπό μας.

BLACKDRAWN: Προτρέπουμε οποιονδήποτε οπαδό της Metal, αλλά και rock μουσικής να ακούσει τα τραγούδια μας και να μας δει και ζωντανά. Παίζουμε μοντέρνο μελωδικό Metal, που εύκολα μπορεί κάποιος να ακούσει, ακόμη και rock να ακούει.

CHAOS UNDIVIDED: Γενικά από τις πρώτες μέρες ζωής των Chaos Undivided ότι τραγούδι γεννιόταν είχε στοιχεία από πολλά διαφορετικά πράγματα. Πιστεύω πραγματικά ότι μέσα στα τραγούδια μας το κάθε άτομο μπορεί να βρει κάτι που τον εκφράζει. Στο live αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε την ενέργεια και την δυναμική , μια «χαοτική» μα συνάμα σωστά δομημένη metal αισθητική.

HEARKEN TO THEIR AGONY: Είμαστε ένα συγκρότημα που προσπαθεί να δημιουργεί, να συνθέτει και να φτάνει τις ικανότητές του όσο περισσότερο γίνεται στα άκρα. Αυτό που μετράει για εμάς είναι να μπορέσουμε με τον δικό μας τρόπο να αναδείξουμε την δουλειά μας με τον καλύτερό μας εαυτό και να αποκτήσουμε κοινό όπου θα χαίρεται να ακούει την μουσική μας ακόμα και αν δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτό το είδος.

HM: Πείτε μας λίγα λόγια για τα βραχυπρόθεσμα πλάνα της μπάντας.

DAYLIGHT MISERY: Πέρα από το Metalorgy Festival υπάρχει μια κανονισμένη συναυλία στην Βουλγαρία τον Απρίλιο και άλλη μια στην Σλοβακία τον Ιούλιο στο Gothoom Open Air Fest. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχουν και άλλες συναυλίες στα σκαριά ενώ παράλληλα δουλεύουμε πάνω στον τρίτο δίσκο μας που ευελπιστούμε να ηχογραφήσουμε μέσα στη νέα χρονιά.

HEARKEN TO THEIR AGONY: Για την ώρα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου κάνουμε τις πρώτες μας live εμφανίσεις και παράλληλα, δημιουργούμε το δικό μας υλικό. Σκοπός μας είναι μέσα στο 2016 να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το πρώτο μας E.P. και στην συνέχεια να το δημοσιεύσουμε και να το προωθήσουμε, μέσο live εμφανίσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και YouTube. Κάθε φορά υπάρχει και ένας καινούργιος στόχος που θέλουμε να εκπληρώσουμε, που μας βοηθάει να εξελιχθούμε και να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Για πληροφορίες και οτιδήποτε νεότερο μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα μας.

BLACKDRAWN: Προωθούμε ακόμα τον πρώτο μας δίσκο όσο μπορούμε φυσικά με εμφανίσεις και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δουλεύουμε ταυτόχρονα τον δεύτερο δίσκο μας. Έχουμε ηχογραφημένα τα demos και μέσα στο 2016 θα ηχογραφήσουμε την τελική δεκάδα, την οποία και θα κυκλοφορήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε προτάσεις συνεργασίας είτε από μπάντες/διοργανωτές για εμφανίσεις, είτε από δισκογραφικές εταιρίες. Σας περιμένουμε στις 16-01-16 στην Αθήνα στο Second Skin Club για την παρουσίαση του δίσκου μας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.blackdrawn.com. Ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Stay Heavy!!!

CHAOS UNDIVIDED: Όπως είπαμε ήδη βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του EP μας, και με την σταθεροποίηση του line up μας σκοπεύουμε να μπούμε σε μια πιο δημιουργική χρονιά για το συγκρότημα με ακόμη περισσότερες live εμφανίσεις και φυσικά με απώτερο σκοπό την σύντομη κυκλοφορία κάποιας ποιο ολοκληρωμένης δισκογραφικής κυκλοφορίας. Ίσως ο πρώτος και κυριότερος λόγος που δημιουργήθηκαν οι Chaos είναι η ανάγκη έκφρασης μέσα από ακραία και ατμοσφαιρικά μονοπάτια και αυτή την εποχή νιώθουμε αυτή την ανάγκη ακόμα πιο έντονα!!!

DAYLIGHT MISERY:https://www.facebook.com/DaylightMiseryBand/
HEARKEN TO THEIR AGONY:https://www.facebook.com/HearkenToTheirAgony
BLACKDRAWN:https://www.facebook.com/BlackDrawnhellas
CHAOS UNDIVIDED:https://www.facebook.com/Chaos-Undivided-818334771571498/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *