GBOB: Β’ Ημιτελικός Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) @ Eightball Live Stage (24/1/2016)

Blackdrawn (1)

Κυριακή βράδυ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του παγκόσμιου μουσικού πρωταθλήματος GBOB στο 8Ball, τον μοναδικό συναυλιακό χώρο που υποστηρίζει τόσο πολύ τις metal και rock μπάντες. Στις 7 άνοιξαν οι πόρτες και όλοι οι μουσικόφιλοι της πόλης άρχισαν να μαζεύονται σε αυτό τον μοναδικό μουσικό διαγωνισμό.
Η προσέλευση των κόσμου ήταν ικανοποιητική καθώς άγγιξε πληρότητα της τάξης των 350-400 ατόμων.
Δεκατέσσερις συνολικά μπάντες και μια guest πλαισίωσαν τον διαγωνισμό και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πράγμα που εκτιμήθηκε και κρίθηκε αναλόγως από το κοινό. Θεωρώ ότι και οι 14 ήταν νικητές αφού όλοι ήταν ανέλπιστα καλοί, γεγονός που με γέμισε με ιδιαίτερη χαρά, διότι όταν ακούς τόσο καλή rock και metal μουσική από ελληνικά συγκροτήματα σε γεμίζει μόνο με περηφάνια και ικανοποίηση.

Η τόσο μεγάλη ποικιλία στα στυλ και στα μουσικά ειδή που ακουστήκαν, με εξέπληξε και με χαροποίησε ιδιαίτερα, διότι όλα τα συγκροτήματα είχαν τον δικό τους χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να σου αφήνουν το μοναδικό μουσικό «σημάδι» τους.

Πιστοί στην ώρα τους οι παρουσιαστές ξεκίνησαν την έναρξη του διαγωνισμού δίνοντας την σκυτάλη στους Vice Versa, ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα. Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν άτυχους ως το πρώτο συγκρότημα, διότι μέχρι το τέλος θα τους είχε ξεχάσει το κοινό, όμως το ταλέντο τους δεν τους άφησε να ξεχαστούν, αφού η παρουσία τους ήταν παρά πολύ καλή και τα τραγούδια τους ιδιαίτερα πιασάρικα.

Επόμενοι στην σειρά οι Μιχάλης Πρωτοψάλτης & Δειπνοσοφιστές ένα rock συγκρότημα από Θεσσαλονίκη το οποίο ήταν και το μοναδικό με ελληνικό στίχο που ακούστηκε στον διαγωνισμό. Κατά την προσωπική μου άποψη ήταν το πιο ωραίο μουσικό παράδειγμα που έχω δει τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και πάνω από όλα για να rockάρεις. Η ψυχή ποτέ δεν γερνάει, ή μάλλον οι rockάδες δεν γερνούν ποτέ. Χροιά, μουσική, σκηνική παρουσία όλα ήταν πολύ ωραία, αλλά πιστεύω θα αναδεικνύονταν καλύτερα σε κάποιο άλλο μουσικό φεστιβάλ.

Οι SonicPath από την Αλεξανδρούπολη, έπαιξαν δυναμική rock και παρέσυραν το κοινό με την απίστευτη ενεργεία τους στον ρυθμό των τραγουδιών τους. Πολύ έντονη η παρουσία τους με πολύ στυλ και έντονο πάθος.

Το επόμενο συγκρότημα οι Ominous Portent ήταν όλο εκπλήξεις καθώς ανεβαίνοντας στην σκηνή το άγχος του νεαρού τραγουδιστή έδωσε την εντύπωση ότι ίσως να μην βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Άλλα μόλις ακουστήκαν οι πρώτες νότες όλο το άγχος εξαφανίστηκε και σαν έκρηξη εφεστίου γέμισε το χώρο του 8ball με τις Death Metal κραυγές του. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται κάποιος να τους ξεχάσει, και ελπίζω να συνεχίσουν και να τους δούμε σύντομα και σε άλλα μουσικά γεγονότα.

Επόμενοι οι Alcohol, ένα συγκρότημα, επίσης από Αθήνα με τους alternative rock ήχους τους, προσπάθησαν να μας μεθύσουν με τα τραγούδια τους μέσω της γοητευτικής φωνής του τραγουδιστή τους, Στάθη Nτόφη.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς συνεχίζονται και στη σκηνή ανεβαίνουν οι πιο νέοι διαγωνιζόμενοι, μόλις 15 χρονών. Οι Sleeping Βugs παρά το νεαρό της ηλικίας τους κατάφεραν και πραγματοποίησαν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους πάνω στην rock μουσική, που δεν ήταν άλλες πέραν του να παίξουν καλή alternative rock μουσική.

Οι Underhill West με πιασάρικα τραγούδια άφησαν και αυτοί το σημάδι τους και με τους χαλαρούς pop rock τόνους κέρδισαν το κοινό. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο να τους άκουγα κάποτε στο ραδιόφωνο, αφού τα τραγούδια τους χάρης των rock and roll επιρροών τους ακούγονται αρκετά ευχαρίστα.

Και το βραβείο της πιο μοναδικής εμφάνισης της βραδιάς πάει στους Grande Fox. Με πολύ ιδιαίτερη σκηνική παρουσία κατέπληξαν ευχαρίστα το κοινό καθώς συνδυάστηκε αρμονικότατα με το space stoner rock ρυθμό του τραγουδιού που έπαιξαν. Απίστευτη φωνή, ωραίος ρυθμός, μοναδική εμφάνιση.

Οι New Day Slave ξεκίνησαν την εμφάνιση τους με πολύ αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα. Η φωνή του PeterGkas ήταν πραγματικά υπέροχη καθώς και η ενεργεία και η άνεση που είχε στην σκηνή δεν έμεινε απαρατήρητη. Με μια πολύ δυνατή εμφάνιση , γεμάτοι επιθετικότητα και θυμό, οι Νew Day Slave ερμήνευσαν τα metal τραγούδια τους.

Συνεχίζουμε με τους Black Soul Choir ένα Alternative post rock συγκρότημα από Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επέλεξαν να κινηθούν σε μελαγχολικούς τόνους.

αι οι Hoi-Poi Farplane Wind ανεβαίνουν στην σκηνή και με ένα ιδιαίτερο στυλ μουσικής, power stoner, κάνοντας φιλόδοξη προσπάθεια να κατακτήσουν το κοινό το οποίο και κέρδισαν επάξια.

Οι Blackdrawn ανέβηκαν στην σκηνή κερδίζοντας την με ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα. Φάνηκε να είναι μια μπάντα πολύ δεμένη με πολύ διάθεση και στόχο να περάσει καλά και όχι το βραβείο.

Στην προτελευταία εμφάνιση οι Argie Gudo ένα rock συγκρότημα από την Δράμα που κατάφεραν να παίξουν ωραία rock μουσική.

Και φτάνουμε στο τελευταίο συγκρότημα της βραδείας τους Verbal Volant που με τα progressive psychedelic rock τραγούδια τους έκλεισαν πολύ ωραία το διαγωνιστικό κομμάτι του GBOB.

Και κάπου εδώ το διαγωνιστικό κομμάτι τελειώνει και αρχίζει η ψηφοφορία. Το κοινό θα πρέπει να ψηφίσει 3 μπάντες, και τα παιδία που διαγωνιστήκαν μπορούν να ψηφίσουν και αυτοί 3 συγκροτήματα, με εξαίρεση το δικό τους.

Αφού έγινε η ψηφοφορία οι Killson ως Guest band διασκέδασαν το κοινό με τις heavy rock και metal μουσικές τους επιλογές. Η εμφάνιση τους ήταν παρά πολύ καλή και πιστεύω ότι αν δεν πονούσαν τα πόδια όλων μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας θα τους αποθέωναν ακόμα πιο πολύ. Τραγούδησαν για μια ώρα περίπου, λέγοντας τα τραγούδια της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής τους δουλείας. Με πολύ θετική διάθεση, πολύ ενεργεία και πάνω από όλα με καλή μουσική έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μοναδικό μουσικό διαγωνισμό.

Και έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε, μετά από 5 ώρες αναμονής ανακοινώθηκαν οι νικητές της βραδιάς, οι οποίοι είναι οι έξεις:
• Blackdrawn
• Hoi-Poi Farplane Wind
• New Day Slave
• Sleeping Bugs
• Underhill West
• Verba Volant
• Vice versa

Καλή επιτυχία σε όλα τα συγκροτήματα που προκρίθηκαν γιατί το άξιζαν και μακάρι να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη και αγάπη για την μουσική που φάνηκε να έχουν πάνω στην σκηνή. Όπως και προείπα κάνεις δεν ήταν ηττημένος, καθώς όλα τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ήταν παρά πολύ ταλαντούχα. Το καθένα ήταν ιδιαίτερο και ξεχωριστό με το δικό του τρόπο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδία που προσπάθησαν και καλή τύχη σε όλα όσα προκρίθηκαν για τον τελικό.

bd666

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *